diumenge, 13 d’octubre del 2019

RELACIÓ AMB L'ÉSSER HUMÀ

Els éssers humans ens mengem diverses espècies de bolets, algunes de les quals ens aporten molts nutrients de tota mena. Tot i això, altres espècies es defensen amb substàncies verinoses que ens poden intoxicar. De fet, hi ha bolets tant verinosos que poden ser mortals per a molts animals.

També hi ha espècies de llevats que tenen gran importància per l'ésser humà, ja que tenen gran importància econòmica: el pa, el vi i la cervesa són productes derivats de la fermentació de diversos llevats. Tot i això, hi ha llevats que poden provocar malalties, llagues o intoxicacions.

Pel que fa a les floridures, aquestes acostumen a fer malbé els aliments, i si ens mengem un aliment florit, tindrem problemes intestinals. Hem de tenir en compte, però, que algunes floridures les fem servir per fabricar formatges o medicaments tan importants com la penicil·lina.

Els fongs paràsits perjudiquen l'ésser hostatge amb la seva acció. Moltes persones pateixen del peu d'atleta, una malaltia provocada per un fong que s'alimenta de la pell del peu.

Finalment, pel que fa als líquens, els humans els podem fer servir per fer tints naturals, perfums i medicaments naturals (homeopatia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS CINC REGNES

Antigament, tots els éssers vius es classificaven com a animals o plantes, segons si es movien o no. Avui en dia, la ciència es fixa en mol...